Известие

Collapse
No announcement yet.

Съвет относно покупка на 159

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Явка, както каза на огромна част от собствениците не им харесва, че колата струва масово вече под 10к.
    Това им го казах още миналата година, че в тази година ще купуваме коли масово за по 8к, ама тогава ми се смяха. Както и да е.

Аз за едно нещо мога да си дам мнението. Ходи и гледай с Ку-4.
    Или демек искам да ти кажа да си вземеш Ку-четворка. Качиш ли се веднъж на такова чудо, след това следващата задължително ще искаш да е пак Ку-4 или там наименованието на други производители както дойде.
    Просто опитай веднъж и ще си спомняш за думи ми много пъти след това. Гарантирам.

п.п. Иначе тази Ку-4-ка, която си дал малко назад в темата, не се връзват нещата. Ку-4 и автомат на едно място.
    Last edited by BO; d.m.y г., 09:53.
    A20DTH ЖТД ама не баш
    1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
    Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

• Първоначално публикувано от Yavor Покажи съобщение
      Викаш, че всичките тия са фалшиви обяви ?

Италия

http://www.autoscout24.bg/Details.as...000000&asrc=st

http://www.autoscout24.bg/Details.as...000&asrc=st|fs

Германия

Пак казвам - на текущите собственици на 159 не им харесва, ама истината е че в диапазона 5000-5500 евро има доста обяви от частни лица из чужбина. А в диапазона 5500-6000 евро има и доста коли от автокъщи, с по 1 година гаранция, което както знаем обикновено означава че колата е на истински километри.

Като поразсъждаваме реално, обявените цени обикновено падат с до 10% при плащане в кеш. Т.е. 5 000 евро са съвсем нормална средна цена за накичена кола. Имайте предвид че аз гледам само с кожа - без кожа има огромен избор.

Много интересно е че в Белгия има поне 10-15 коли до 5500 евро, които изглеждат доста обещаващо, и всичките са ЕКО версията - със 116 или 136 коня. Даже днес мисля да говоря с един съученик, който живее в Антверпен да иде да огледа 2, които са му наблизо.
      Колега, не казвам, че са всички, казвам, че има и такива.
      И да, когато цените на пазарите, от които внасяме, са между 5000 и 6000 евро, внесените ТУК и обявени на цени около 10 000 лева не задължително, но на 80% вероятност са кошници.
      Тези, които си пратил, си изглеждат добре, заслужава си да се видят, затова за дортмундската според мен трябва да побързаш. Ако търсиш някой за внос по поръчка, пиши ми на лични.
      А аз не съм нито настоящ, нито бъдещ собственик на 159, просто споделям опит.
      Успех с търсенето!
      Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
      AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
      Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Ти не попадаш в тази категория...
        Ама тука се смята че ако дадеш САМО 10к за 159 задължително си взел ебати и кошницата...
        Въпроса е друг майка,че за дойде тази кола на 10 бона с далаверата в тая цена,е измъкната от някоя морга с челен удар за 2-3000 евро................ Кольо в тва отношение е прав,ако искаш хубава кола,с някаква гаранция дори,и евентуално реални км.,отиваш по Европа,или си купуваш врабче като мен с цялостна история в Бг,ама сега какъв избор иматеееее,преди 5г. беше съвсем друго.Доста коли напоследък идват дори от Германия с въртяни километражи,казаха ми че вече не ги дебнат толкова,освен ако не си немец,който си купува втора ръка кола.Аз лично те съветва кола от Белгия да забравиш,толкова ще е ръждива,че няма да ти се повярва
        Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
        Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
        Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

• Ебати ... по вашите приказки излиза, че моята е била ебати и кошницата .. и дефакто съм преебал колегата, на който съм я продал ..
          Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре
          Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак
          Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената

Comment

• Някой нещо за тази? http://www.cars.bg/c397450 Поздрави

Comment

• Първоначално публикувано от DiStefano Покажи съобщение
              Ебати ... по вашите приказки излиза, че моята е била ебати и кошницата .. и дефакто съм преебал колегата, на който съм я продал ..
              Няма такова нещо,за твойта кола сме си говорили.Естествено че има и такива екземпляри,но те са малко и свършват бързо,бързо..............
              Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
              Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
              Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

• Първоначално публикувано от DiStefano Покажи съобщение
                Ебати ... по вашите приказки излиза, че моята е била ебати и кошницата .. и дефакто съм преебал колегата, на който съм я продал ..
                Аз мисля че казах точно обратното на миналата страница!
                Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Comment

• Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
                  Въпроса е друг майка,че за дойде тази кола на 10 бона с далаверата в тая цена,е измъкната от някоя морга с челен удар за 2-3000 евро................ Кольо в тва отношение е прав,ако искаш хубава кола,с някаква гаранция дори,и евентуално реални км.,отиваш по Европа,или си купуваш врабче като мен с цялостна история в Бг,ама сега какъв избор иматеееее,преди 5г. беше съвсем друго.Доста коли напоследък идват дори от Германия с въртяни километражи,казаха ми че вече не ги дебнат толкова,освен ако не си немец,който си купува втора ръка кола.Аз лично те съветва кола от Белгия да забравиш,толкова ще е ръждива,че няма да ти се повярва
                  Именно затова ако ще се купува внос, трябва да е внос по поръчка, а не внесена от нашенска автокъща кола. Никой не е казал, че в Германия и Швейцария няма кошници на пазара. Те обаче обикновено са отбелязани - за експорт.
                  Вариантът за купена и карана само в България кола го има, обаче предвид колко Алфи са купувани нови тук, това по-скоро е 6-ца от тотото.
                  Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                  AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                  Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Аз мисля че казах точно обратното на миналата страница!
                    Немах предвид тебе, а Мурджев .. щото балалайката му като се пусне и нема спиранье .. а и целия пост си беше на майтап

Истината колеги е, че ако имаш контакти е добре колата да я свалиш директно от автовоза.
                    Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре
                    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак
                    Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената

Comment

• Първоначално публикувано от thecleaner Покажи съобщение
                      Яворе, Ди Стефано е прав. Требва си обикаляне и трамбоване по пътищата за нещо свястно, а темата си е екстра, самото и заглавие предразполага към лакардии. Няма нормален човек който друг да му избира колата, освен ако не е от 600 юро с транспорта

Коле относно цените на колите, пример давам http://www.mobile.bg/11394961853314168 това возило има ли 59ка която да му е конкурент по нещо и какво е то. На Пепи уникатната е по-скъпа с не малко. Споделете колеги, кой как ги вижда нещата в случая.

П.С. Нека е културен спора, не ми се четат и трият обиди и подобни щуротии.
                      П.С. 2 Пепи да се обаждам ли за номера на рамата да вадим екстрите на туи Бие еМ Вие, или са предаваш без бой
                      Моята каляска не е уникат, а просто запазен и много обгрижван автомобил. За мен тя е най-красивата и най-хубавата. Никое бмв няма да ме направи толкова щастлив.
                      Гледах 3-ки, и пробвах, но не ми допаднаха, нито ме грабнаха. Видях моята 159-ка и знаех, че ще я имам.
                      И повярвай мина през 3 места преглед преди да я взема. 3 дена пазарихме цената с продавача, и аз трудно давам пари.
                      Просто нямаше такова животно на пазара, дори в немско и италианско, цената им там е по-скъпа, последна проверка януаруи 2014.
                      Мислех да я продавам поради лични причини, имах много предложения, човек с лев дойде на 24500лв да я купи без зимни джанти и гуми и не я дадох, в средата на декември.
                      Няма да я дам, в тоя живот ако една уникална за мен кола, не мога да си позволя и да се поглезя, за какво се бъхтя като луд.

Бо, много си прав за Q4, в началото си виках, само давам по литър отгоре разход...но после в зимни условия, на мокро, и се замислих. В тази кола ще возя семейството си, искам да няма проблеми с недозавиване/ презавиване. Да имам пълен контрол над управлението на дъжд, на сухо. Да мога спокойно да си карам зимата.
                      Нима 20 лв гориво в повече на месец ще ме управят в живота, надали...

Купих си големия двигател, защото когато искам да натискам да има тяга, и то не в червеното, а просто да набира по-бързо. Не съжелявам и за миг, и ако мога да върна времето назад ще я купя пак.

Помня деня в който я купих, бях най-щастливият човек на света. Венци (VFTI), ми донесе новите стелки час след като я купих, и за пръв път човек не ме погледна лошо, нито завист, човека се радваше за мен.
                      Няма да забравя този ден, това беше една моя малка мечта, за която се трудих и сбъднах.
                      И вие ми говорите за бмв-та, скучни, не благодаря!

Унесех се....
                      Last edited by rusiq86; d.m.y г., 23:26.
                      sigpic
                      Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

• Браво пич.Даваи газ на арната кола.

Comment

• rusiq86, написаното от теб си е точно така, както казваш.
                          Само с едно уточнение за последното:

Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщение
                          ...
                          Няма да забравя този ден, това беше една моя малка мечта, за която се трудих и сбъднах.
                          И вие ми говорите за бмв-та, скучни, не благодаря!
                          ...
                          .
                          Наистина, мечтата не може да я оцениш.
                          Може да дадеш и 20к за една прекрасна 145-ца дори, която я няма на пазара. Просто ти е мечта.
                          Примерно като на мен мечтата ми е една Ланча Тема, точно определена. И за нея бих дал 20к, нищо, че е кола на 20+ години.

Но не си прав за БМВ-то. Защото БМВ-то може да ти предложи точно обратното - различно от скуката.
                          159-ката е уникална, спор няма. Но там всичко идва от сърцето и душата. От мечтата. Но е скучна, защото просто няма какво да ти предложи физически.
                          Защото БМВ може да ти предложи такова усещане (физическо) докато го караш, където Алфата може да стои на скамейката между децата и само да гледа.
                          За това просто не е редно да се сравняват разни марки и лични предубеждения.
                          Надявам се да не ме разбереш погрешно и да не приемеш нещо като заяждане, както обикновено правиш. Просто нямам никаква такава цел.

Иначе и аз съм към твоето мнение. И аз така бях като теб с Типото ми, когато го купих. Купувах мечта, а не кола.
                          И до този момент това ми е колата в сърцето. Просто всеки ден като я поглеждах и бях щастлив. От там нататък всичко останало е просто кола. Няма го онова усещане. И не може БМВ да ми го предложи, защото просто ще си захраня нуждите от премахването на "скуката", която имах с Типото.
                          Иначе Типото когато излезе на пазара в края на 80-те си казах, че това ще е колата, която ще притежавам някой ден. И така се минаха години, в които всеки ден съм мислил за нея. Ами сети се след като се сдобих с това нещо какво ми е било.
                          Минаха се години и се разделих с Типото, защото просто исках следваща кола.
                          След около 3 години, случайно в 2 часа сутринта си видях колата на една бензиностанция - жената го видя и ме попита - това не е ли нашето Типо. То си беше останало наше завинаги.
                          За съжаление в този момент, тази кола не приличаше на нищо. Нямаше един здрав детайл, всички прагове огънати, страничните огледала висящи на жилата. Мъка. Почти щях да се разплача, буквално. 3 Години след като го бях продал. Да го видя в това състояние....
                          До ден днешен си спомням дори кода на боята - мечтата ми - green stone #624.
                          Ти знаеш ли си номера на боята, като ми говориш за мечта.

Хайде, поздрави, че както каза малко се отплеснахме от темата.
                          Last edited by BO; d.m.y г., 13:52.
                          A20DTH ЖТД ама не баш
                          1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                          Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

• Баси,просълзихте ме.
                            sigpic
                            Alfa Romeo 159 SW TI-ex
                            Alfa Romeo Crosswagon 2007 Mercedes GLK350 2009
                            http://www.facebook.com/VenturaGarage

Comment

• Първоначално публикувано от Guzzi Покажи съобщение
                              Баси,просълзихте ме.
                              Εσύ είσαι αναίσθητος.....
                              Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
                              Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
                              Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
                              Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

• ето една хубава 159-ка която вчера я видях до колкото съм запознат за боми там предлагат доста добри коли http://www.bomiauto.com/bg/auto/alfa...-giugiaro-8231
                                sigpic 155ex 159ex 530new

Comment

Working...
                                X